Vi haft en ordentlig semester det flersta av oss, men nu har vi  startat vår renovring för Hotell gamla staden. Innan semestern gjorde vi klar lobby, kvar är reception och offentliga toaletter som vi ska göra nu under hösten. Vi fortsätter även med utsidans fasad. Henrikssonsbygg har bland annat gjort så vi får ett tak som inte läker in, företaget  Tobbestak har även sett till att vi fått ett fin svart papptak. Nu blickar vi framåt mot att Elmontge gör klart belysningen utvändigt, att Henriksonsbygg gör sista gaveln och sen framsidans entre som ska få ett fint räcke. Jag sitter just nu med hotellrummen och korridorer och försöker få fram inredning som passar vår tradtionella stil för vår bygnad. 

loading...

 

Semesteriderna har börjat, två veckor kvar har Henrikssonsbygg innan dem tar semester. För att sen ladda för en fartfylld augusti med en fortsatt renovering.
Just nu satsar vi på att få klart lobby, fasaden på framsidan och ena gaveln med vår nya tillbyggnad. 
 
På bild:
Henrikssonsbygg, Servicemannen, Timmerdesign, Eitech, Wiklundsmåleri.  

Jag har sökt en finsnickare och genom Hotell Gamla stadens renovering lärde jag känna  Andreas. Det är alltså han som ska få göra kommande  finsnickerier  för hotellets utformning. Andreas har jobbat många år med just finsnickeri och jag tror han passar utmärkt till just den  här delen av jobb . Andreas börjar nästa vecka med några av mina ritningar, bland annat en platsbyggd bokhylla, receptionsdisk m.m. Så följ oss, det kommer bli en hel del detaljer i vårt Hotell Gamla Staden!  

Ja, det kommer bli en stående fasad med ribb. Med pelare på väggen och vid knutarna. Även en midja som delar av fasaden. Jag har utformat designen och ritat detljer som ska göra vår fasad så tradionell som möjligt och så likt hotellet som det var förr i tiden på 1930-talet. Och på frågan om det kommer in stockar i huset? givetvis har jag sett till det=) Både på fasad och invändigt. Det kommer bli detaljer av 100-åriga stockar som ska få ge sin design här inne. 
 

Modulväggarna som byggds i fabrik kom levererade igår, även takstolarna från Derome. Nu byggs tillbyggnaden upp på ena gaveln av hotellet. Med oss har vi ett gäng snickare från Henrikssonsbygg som bygger för fullt. Vädret är på vår sida denna vår och vi fortsätter med utsidan så långt bara det går innan vi hoppar in på insidan. Där kommer jag och Andreas (ServiceMannen) att utforma designen och finsnickeriet. Men med hjälp av Henrikssonsbygg i spetsen. 
 

Det är många timmar som väntar denna renovering och satsning innan vi är i mål. Vi har startat första etapp som innebär fasad, tak, fönsterbyte, tillbyggnad och även renovering av lobby. Satsningen är stor av ägarna Patric och Malin Weiberg och med oss har vi massa flera olika lokala företag som utformar hotellet. Hur tror ni hotellet kommer bli, följ oss så får ni se!  

Renoverar du ditt hus? Stilen och utformingen av fönstret är givetvis ett viktigt val för utformnignen av ditt hus. För hotell Gamla staden valde vi TANUM fönster från NorDan. Vi ville ha lite mer traditionella fönster så TANUMS fönster var något vi tyckte passade bra till hotellet. Vi har även tittat på utformningen av fönsterfoder så det passar i stil med resten av detaljerna på byggnaden. Ett tips är att söka på inspiration på pinerest på den typ av stil du har på ditt hus,  se på detaljer och sen välja fönster efter det som passar ditt hus. Givetvis är fönstrets U-värde en viktig del, men även utformningen. Det gör mycket på ditt hus estetiskt! 

Bild: Johanna från Timmerdesign 

Fasaden är nu riven och vi har börjat med att göra framsida av fasaden. Efter det kommer vi gå vidare med ena gaveln. Innan midsommar kommer även en tillbyggnad att byggas. Jag sitter just nu med lobby och restaurangen med hur det kommer ska se ut. Lobbyn kommer också byggas innan semestrar börjar, så nu har vi våra mål uppsatta och jobbar efter det.

Bild: Ägaren Patric Weiberg och två byggare från Henrikssons Bygg 

Ett nytt uppdrag som vi på Timmerdesign kommer vara med i. Jag har sen i januri suttit med bygglov, fasader, val kulöer, tak, dörrar. Ja listan är lång för att kunna renovera ett hotell. Det var ägarna Malin och Patric som kontktade mig och ville ha min hjälp. Tillsammans med andra lokala företag ska vi nu renovera dettta unika gamla hotell. Och namnet är nu bestämt, Lilla grand hotell som det heter idag får nytt namn. "Hotell gamla staden". Jag har tagit fram ett förslag på att renovera byggnaden till hur det en gång såg ut på 1931-talet. Med finsnickerier, detaljer och mer hjärta bakom det vi bygger upp. Henrikssons Bygg är det byggföretag som kommer göra utsidan och den större delen av renoveringen. Tillsammans med andra företagare från Kalix. Jag kommer blogga om detta hotellprojekt och ni kommer få följa med in i vårt hotell och se hur vi river, bygg upp och designar hotellet. 

Ni som inte följer turistsatsningen Ice & Light Village borde gå in och följa deras språngbräda till idesatsning för dem igloo-liknande skalen som blir till sjöbodar på sommaren då skalen plockas ner. Här är bilderna för det två första prototyperna som finns nere på strandängarna i KALIX och går att hyra redan nu. Jag har hjälpt till med styling, ljussättning, designat det små borden av torrfura och även varit med under uppbyggnation invändigt.
loading...
Vår inredare bloggar!

Johanna Eliasson -Interior Designer


Johanna heter jag och jobbar som Interior designer här på Timmerdesign. Här bloggar jag lite om inredningstrender, timmerhus och mina pågående projekt för olika företag och privatkunder. 

Välkommen hit!