Timmerdesign 

Med det äldre familjeföretaget Eliassons skogstjänst ville Johanna utveckla företaget och förvalta skogen företaget äger. Att kunna ta ett nästa steg i skogsbranchen och låta det gamla företaget få ett dotterbolag var hennes första tanke. Att det blev Timmerdesign var från min bakgrund som inredare. Jag hade jobbat länge som intergior designer åt IKEA och bland annat ritat rum och hem och kände att jag ville ta steget till att faktiskt göra det i verkligheten. Först och främst förverkliga andras byggdrömmar.

Med en familj som hade lång erfarenhet från skogsbranchen föll det naturligt att vi faktiskt kunde förvalta skogen vi äger och börja lära oss att bygga timmerhus.

Det hon designade först var "bastu på stenen", en bastu högt upp bland trädtopparna byggt uppe på en sten (Se nedan). Efter det forsatte projeketen med två olika amerikanska byggnader. Men timmerdesign bygger inte bara timmerhus, Johanna jobbar även med styling, ritar hur invädig inredning ska se ut till både hem och offentliga byggnader. Hon har jobbat som frilansstylist åt olika inredningsmagasin och väljer utveckla sina kunskaper inom hela inredningsbranchen. 
 
loading...

Timmerdesign är ett företag som riktar in oss på nytänk inom timringsbranchen. Vi vill rita husen efter kunden. Inte efter vad vi tycker passar oss själva säger Johanna. Vi har alltså inga färdiga ritningar, allt ritas av arkitekter eller av oss på Timmerdesign.

"I dagens samhälle där man kan anpassa vardagen utifrån teknologi, varför inte anpassa boendet fullt ut efter just dina behov. Inga människor har samma behov, vi har olika intressen och använder våra boenden på olika sätt. Varför inte bygga utifrån det, menar Johanna. Inom mitt yrke som interior designer har jag ritat många olika hem som speglar människors vardag och behov. Vi är alla olika, så om man har möjligheten till att rita ett nytt hem, var då noga med dina val och anpassa dem utifrån det avslutar hon"

Vi på timmerdesign jobbar med målet att våra kunder ska få ekologiska hem. Helt enkelt hållbara hus som lever i generationer. 
En riktig timmerstomme  syns på formen och på materialet.  Med sitt "levande material" gör att väggarna kan andas. Det ger en bättre inomhusmiljö och en annorlunda atmosfär för ditt boende. Timmerhus har ett bra andrahandsvärde och det syns när man gjort ett hantverk för hand. Det gedigna, levande materialets sprickor och framför allt känslan att komma in i ett timmerhus. 

Vi vill inte skapa objekt i massproduktion. Vi vill tillhandahålla unika projekt med känsla för design och kvalitet. När detaljer är det viktiga och känslan för slutresultatet. Där du själv kan vara med och påverka.  

Vi kan hjälpa dig med bygglovsritningar, inredning eller andra övriga önskemål inom timringsbranschen. Byggdrömmar, stora som små, vi hjälper dig gärna att nå dina mål inom byggbranchen.