Nästa veckas mål!

Vårt nästa veckas mål är att hinna klart taket på timringen. Sen även börja måla timringen vit. Kulören är bestämd och det blir en väldigt "ren" vit kulörton som matchar med resten av områdets villor. Den var helt enkelt bäst på alla prover vi fick från Wiklunds måleri. Det har varit snälla och gjort flera olika prover på stockar som vi lämnade in. Och vi var eniga direkt i vårt lilla "team". En färgkulör var vädigt gul i tonen och en för ljus och lite blaskig till en som kändes att den drog mot grå och var väldigt kall. Men så den sista kändes helt enkelt perfekt till just beach house. Det kanske verkar fjånigt att välja mellan många olika vita kulörer, men det är faktiskt så att det är en stor anledning till att det inte alltid blir som vi tänkt oss. För att om man bara tar en vit kulörton i all hast och inte tänker på hur den matchar med resten kan det lätt skära sig mot andra kulörtoner intill. Vita kulörer kan gå i gråaktiga, gulaktiga, röda och grönaktiga toner, så "vit" är inte bara "vit". Så var noga när du väljer, för på en liten yta kanske det inte märks lika mycket, men på ett hus blir det väldigt påtagligt. Speciellt mot dörrar, fönster och foder. Vit kulörton är den mest "ostabila" kulörton vi har. Små nyansskillnader kan alltså få stora konsekvenser i slutresultatet. Så var noga med dina val!

  • Bo Toft » Takbjälkar :  ”Hej! Jag är ute efter att köpa bjälkar 150x150 9 meter långa ca 20 stycken. Är d..”

  • Lotta » Grön väggfärg!:  ”Hej, jag ser ingen likhet när jag kollar färgen pilasterblå?! Den här är ju grön..”

  • Marie » Grön väggfärg!:  ”Hej. Er farven på billedet ikke grøn? Hvilken farvekode er det? ”

  • S » Grön väggfärg!:  ”Va heter färger ? Något som ni kan hjälpa mig med ? Vill gärna ha denna i sovrum..”

  • Marie Eliasson » Bygget går framåt:  ”Ser super läckert ut, vi kommer förbi någon dag och ser skapelsen live.”

-

-