Stämning

Mörka väggar av blått cirkulerar runt i inredningsmagasin just nu. Stylade med fina möbler och accessoarer. Och visst vill många haka på. Men stopp ett tag, det är inte sådär busenkelt som det ser ut. Bilderna är stylade av kända inredningstylister som har detta som jobb och som även jobbar med kullörer varje dag. Bilderna är även fotade i rätt ljus så kullören framhävs på bästa sätt. Men för att ändå våga prova hemma så tänkte jag ge några tips som jag alltid gör på jobbet men även hemma. Bild lånad av Decor8

Några enkla råd!

*Gör en snabb moodboard, då kan du se vilka möbler som passar till och om det verkligen passar i just ditt hem. *Ta några färgprover innan och klistra upp på väggen. I färghandeln är ofta färgen en helt annan än hemma. *Fundera på hur färgen upplevs på kvällen, så den inte blir för mörk. *Ta hjälp av kunnigt folk, maila inredare eller ta hjälp i färghandeln. Ofta hjälper många till med råd. *Försök hitta en annan kontrastfärg som funkar bra ihop till den mörkare färgen. I denna bild har man valt en lillaaktig kullör. Dessa funkar fint ihop och ger en bra balans mot varandra. Då ser du inte in i en dyster mörk vägg. *Både skandinaviska möbler passar bra ihop med en mörkblå vägg, men även valnöt är ett fint träslag som passar fint ihop.

  • Thomas » Takbjälkar :  ”Hej. Kan jag få prisförslag på 4 st takbjälkar som ska upp i nybyggt hus i Kung..”

  • Kjell Johansson » Takbjälkar :  ”Jag antar att ni tar kontakt med mig. Kommer att göra tillbyggnad i slutet av nä..”

  • Bo Toft » Takbjälkar :  ”Hej! Jag är ute efter att köpa bjälkar 150x150 9 meter långa ca 20 stycken. Är d..”

  • Lotta » Grön väggfärg!:  ”Hej, jag ser ingen likhet när jag kollar färgen pilasterblå?! Den här är ju grön..”

  • Marie » Grön väggfärg!:  ”Hej. Er farven på billedet ikke grøn? Hvilken farvekode er det? ”

-

-