Trender för våren och året 2015!

Nytt år nya tag! För mig innebär det verkligen nya tag. Den 12 januari återgår jag som inredare åt IKEA. Pappan tar över föräldrarledigheten och vårt familjeföretag sköts på sidan om av resten av familjen. Men jag går bara in och gästspelar några månader för att sen återgå och tar över föräldrararansvaret igen för lilla Clara.
Men för att vara uppdaterad nu till jobbet har jag kikat lite på trenderna för våren och året 2015. Så det fick bli ett blogginlägg av det hela.
1-Det ljusa lite pastelliga kulörerna letar sig fram även i år. Gärna tillsammans med olika gråa toner och ljusa träinslag. Marmor, mässing håller i sig, även armaturer med origami. Ingen nytänkande precis kan jag tycka men så klart fint för ögat och en skön bas för hemmet.
2-Gröna växter. Ja det håller i sig även detta år. Satsa på stora växter gärna på golvet i stora krukor. Krukor i murriga pasteller som gammelrorsa, gråblå och murrig grön är fint att gröna växter i.
3-Vi kommer se mycket botaniska mönster på tyger och kuddar. Kombinera detta med riktiga gröna växter, marmor i grönt/svart eller vitt och gärna med naturmaterial. Så i år gäller det mönster med djur och växter, speciellt mot vår och sommarhalvåret.
4-Etniska mönster, neutral jordig färgskala. Blanda gärna med brons och koppar. Den korniga blå och andra blåa nyanser kommer bli stort i vår. Det hade jag gärna haft hemma!
5-Blå/samaragd palett tillsammans med djungelmönster. Äntligen kom något nytt! Det kliar lite, jag hade gärna inrett med blåa/gröna toner mot samaragd likanade palett. Får hoppas jag hinner inreda på IKEA med denna färgskala. Det känns kul att äntligen få se något annat. Shit! Börjar jag tröttna på pastellernas storhetshets? Vi får väl se?!
6-Årets färg enligt Nordsjö är Copper Orange. Även Pantone är inne på samma färgskala och utsåg färgen Marsala till årets färg. Så kulörerna i rostrött, ljusaste aprikos kommer gå hett i färghandeln i år.
7-Men dras du ändå till ljusa pasteller så kör på den linjen. Gärna tillsammans med guld. Jag har guldföremål i hela huset. Det är ju så fint tillsammans och det skapar en harmonisk lyx och glädje till inredningen.
8-Till det blåa igen. Är du en våghals? Kör på riktigt blått. Inreder du med rätt stil till kan inget gå fel. Men det krävs ett skarpt öga och känsla. Ta hjälp av en inredare eller något som är kunnig om du inte får till det, det kan bli hur snyggt som helst! Tänk dig klarblå, gråblå, turkosblå eller det svartblåa nyanserna. Tillsammans mot mässing och koppar och en snippe roströd.
9-Miljöfokus. Jo ni som älskar miljötänk, material som trä, linne, ull och återvinnig. Ni kan luta er tillbaka, det hänger med i år också. Något jag hoppas vi aldrig lämnar bakom oss. Det är ju rätt tänk och bra för vår jord. Så forsätt med det!
Ha ett gott 2015, det var några av trenderna för detta år.
Bilder och info lånade av bilaga från expressen, inredningshjälpen och killingyourdarlings.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Rose-Marie Couch » Takbjälkar :  ”Hej! Vi är eventuellt intresserade av att beställa en träbjälke till vårt "nya"..”

  • Gert Ivarsson » Takbjälkar :  ”Tänker bygga nytt i gammal stil! Med bjälkar”

  • Thomas » Takbjälkar :  ”Hej. Kan jag få prisförslag på 4 st takbjälkar som ska upp i nybyggt hus i Kung..”

  • Kjell Johansson » Takbjälkar :  ”Jag antar att ni tar kontakt med mig. Kommer att göra tillbyggnad i slutet av nä..”

  • Bo Toft » Takbjälkar :  ”Hej! Jag är ute efter att köpa bjälkar 150x150 9 meter långa ca 20 stycken. Är d..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-