När du vill ha något alldeles unikt.

Timmerdesign 

"Med lång erfarenhet från skogsbranschen, som jag jobbat med i stora delar av mitt liv, har jag hunnit med det mesta inom skogsbranschen", säger Bengt-Ove, snart 30 år i branschen. Timmerdesign blev ett dotterbolag till Eliassons Skogstjänst och det var mest av nyfikenhet först jag ville starta upp ett till bolag. Jag har alltid älskat finsnickeri och hantverket för timmerhus. Att kunna förvalta min egen skog till något bra och börja bygga hus av vår egen skog var första målet. Nästa steg var att fortsätta med andras byggdrömmar inom timring. En av utmaningarna var bland annat att timra upp "bastu på sten" (Se ovan). Det är väl något att vara stolt över, avslutar han."

Vi är ett företag som riktar in oss på nytänk inom timringsbranchen. Vi vill rita husen efter kunden. Inte efter vad vi tycker passar oss själva. Vi har alltså inga färdiga ritningar, allt ritas av arkitekter eller vår  inredningskonsult Johanna på Timmerdesign.

"I dagens samhälle där man kan anpassa vardagen utifrån teknologi, varför inte anpassa boendet fullt ut efter just dina behov. Inga människor har samma behov, vi har olika intressen och använder våra boenden på olika sätt. Varför inte bygga utifrån det, menar Johanna på Timmerdesign som har jobbat flera år i branchen med att anpassa hem för familjers olika behov. Inom mitt yrke på IKEA (som interior designer) har jag ritat många olika hem som speglar människors vardag och behov. Vi är alla olika, så om man har möjligheten och vill rita ett nytt hem, var då noga med dina val och anpassa dem utifrån det avslutar hon"
  

Vi på timmerdesign jobbar med målet att våra kunder ska få ekologiska hem. Helt enkelt hållbara hus som lever i generationer. 
En riktig timmerstomme  syns på formen och på materialet.  Med sitt "levande material" gör att väggarna kan andas. Det ger en bättre inomhusmiljö och en annorlunda atmosfär för ditt boende. Timmerhus har ett bra andrahandsvärde och det syns när man gjort ett hantverk för hand. Det gedigna, levande materialets sprickor och framför allt känslan att komma in i ett timmerhus. 

Vi vill inte skapa objekt i massproduktion. Vi vill tillhandahålla unika projekt med känsla för design och kvalitet. När detaljer är det viktiga och känslan för slutresultatet. Där du själv kan vara med och påverka.  

Vi kan hjälpa dig med bygglovsritningar, inredning eller andra övriga önskemål inom timringsbranschen. Vår inredare Johanna är med och hjälper dig att hitta just din stil för just din timring.  Du behöver bara följa utvecklingen i projektet eller  när du vill inflika med justeringar eller tillagda önskemål.

Byggdrömmar, stora som små, vi hjälper dig gärna.