Ni som inte följer turistsatsningen Ice & Light Village borde gå in och följa deras språngbräda till idesatsning för dem igloo-liknande skalen som blir till sjöbodar på sommaren då skalen plockas ner. Här är bilderna för det två första prototyperna som finns nere på strandängarna i KALIX och går att hyra redan nu. Jag har hjälpt till med styling, ljussättning, designat det små borden av torrfura och även varit med under uppbyggnation invändigt.
loading...

I min branch är just det här som är det roligaste, samarbetet mellan företagen. Jag lär mig så otroligt mycket hur andra jobbar och tänker och utvecklar sina verksamheter. Även om vi är i olika brancher med olika kompetenser. 

I veckan har jag hunnit träffa en duktig CAD-ritare/konstruktör som hjälpt mig med ett nytt spänannde jobb, möte med en ny kund för offentliga ytor, hunnit träffa olika bygghandlare och fått hjälp med val av material till olika byggnationer och slutligen möte för ett nytt stort projekt som startade i veckan och som kommer fortsätta i 8 månader framåt.  

Bilden ovan är tagen just innan jag påbörjade monteringen av alla möbler som skulle in i Maarit Lindvalls igloo-liknande skal för turistfirman Ice & light village. Även det ett super roligt samarbete och jag fick även se hur hennes branch fungerade.  Jag hoppas vi i framtiden kan ha mer samarbeten och önskar henne lycka till med hennes stora satsning. //Johanna 

Här är våra bord som vi på Timmerdesign har gjort för Ice and light village. Är ni intresserade att betälla liknade, kontakta oss på mail eller mobil. 

Planering, Moodboards, ritningar, ljussättning, beställning av möbler, färgsättning. Listan växer på när man går in i ett projekt. Jag brinner för det här och vill självklart göra mitt yttersta för att mina kunder ska bli glada och nöjda. 

Samarbetet med Maarit Lindvall på Ice & light village startade när hon kommit en bit på vägen. När hon ville få fram känslan, stilen och den skandinaviska designen kontaktade hon mig.  

Alla igloo-liknande byggnader kommer ha olika färgsättningar, först ut är Nordic brezze och Forest. Vi på Timmerdeisgn har även designat fyra bord av torrfura för att få in trädetaljer som förstäker stilen. Det här blir ett hotell som är några meter från vattnet, där du tar sparken för att komma in till våra lokala affärer och resturanger. Där du kan starta dagen med en promenaden på standpromenaden eller ute på isen med skidor. 

Jag vill tacka för ett roligt samarbete, en veckas uppbyggnad, planeringstiden och alla nya personer jag lärt känna under projeket. Många olika företag har varit delaktiga,  Jaxal, Träbyggarna och VVS (Ingvar Johansson) har varit det företag som kanske haft mest utmaningar mest just uppbyggnaden. Sen har andra flera olika lokala företag hjälpt till på olika sätt. 
  

loading...

ICE & LIGHT VILLAGE Igloo- byggnad är äntligen på plats. Valde den givna platsen, där gästen kommet sitta och se ut. Vill kort testa hur det känns. Och det känns bra. Med takfönster och glaspartier mot älven. Vi bestämde att här ska vi sova när allt är klart. Det borde du också passa på att göra. Allt har en upplevelse, speciellt det här. Vi bygger färdigt i veckan, följ oss på instsgram får ni se mer.

ICE & LIGHT VILLAGE går framåt. Jag från Timmerdesigns sida sköter om det invädniga, så som möbler, färgsättning, ljusdesignen. Just nu sitter jag med beställnig för både handtag i läder, fårskinn, trästockar. Just för att våra unika iglooinspirerade byggnader ska få ha så norrlänskt tema som möjligt. Det mesta av möblerna kommer självklart från mitt andra jobbs sortiment. Nämligen IKEA. Jag väntar nu in Maarit och hennes personal för att sen hjälpas åt att montera in allt. Det går undan nu och turisterna väntar med att få boka in sig, så det är snabba puckar nu som gäller för det nystartade turistföretaget i Kalix. 

loading...

Fredag och en sista avstäning inför det som komma skall i slutet på februari. Nu sitter jag och samanställer möblerna som ska beställas till Ice light village två första igloo på Strandängarna. Med mig ägaren Maarit Lindvall som även ger sin sista input inför projketet invändiga spegling. 

Det är oerhört kul att få jobba med sådana här unika projekt, tacksam för bra dialoger med arkitekten Emma strömberg. Tillsammans skapar vi Maarits ideer till verklighet både in och utvändigt. Träbyggarna i Töre står för själva uppbyggnaden. Det här kommer bli ett riktigt roligt projekt att följa men även att få vara delaktig i. 

Andra igloon är planerad med temat "Forest". Med gröna färgval, skandinaviska ljusa träslag och olika hantverk utifrån trästockar, fårskinn och läder . Samarbetet med Maarit Lindvall (ägare av Ice & light village och arkikten Emma Strömberg blev ett väldigt roligt uppdrag att genomföra tillsammans med, vi har kunnat bolla fram olika ideer för att igloos på strandägarna ska kunna bli så fina och speciella som möjligt för gästerna. Kika in på Icelightvillage instgram och följ deras projekt. Vi kommer även instagrama och skriva här på bloggen om projektet. Så följ oss gärna!  

En av Ice light village igloo kommer se ut så här, den kommer gå i temat nordic breeze. Nordisk design med ljusa träslag, materiall som läder, ull och trä. Med färgval som går i svala färger. Med fårskinn, plädar och matta av ullmaterial som visar våra gäster hur våra norrlänska hem kan se ut. Den vackra snöbilden har Emelie Lindvall tagit och kommer vara bilden för temat i igloo nummer 1. 

Ett samarbete som nu får gå ut offentligt, nämligen med Ice & light village och ägaren Maarit Lindvall. Där jag från Timmerdesigns sida varit med och tagit fram rummets innhåll av möbler och design för hennes enorma satsning på Strandägarna i Kalix. Det är arkitekten Emma Strömberg som ritat igloon för projektet och det kommer sättas upp redan i nu i slutet på februari 2 st intill älven vid Strandängarna i Kalix. 

Ett oerhört spännande projekt, där vi från Timmerdesign kommer ta detaljer från vår egen skog. Där hantverk av lokala hantverkare kommer synas. 
Emma strömbergs utformning och Maarit Lindvalls ide tycker vi på Timmerdesign är klockren och vi är glada att få vara med, för det är det här vi brinner för i vårt företag. Unika projekt och speciellt när det hamnar här i Kalix.

Följ med oss på resan, det kommer bli två nya igloos till att börja med och en ny turistatraktion i Kalix att skåda. Vi önskar även Maarit Lindvall, (Ice & light village) med personal lycka till med sin stora satsning.   
Vår inredare bloggar!

Johanna Eliasson -Interior Designer


Johanna heter jag och jobbar som Interior designer här på Timmerdesign. Här bloggar jag lite om inredningstrender, design, timmerhus och mina pågående projekt.

Jag delar även med mig av bilder från mitt andra jobb på IKEA. Där  jobbar jag som inredningsdesiger och inreder rum och hem och offentliga ytor. Välkommen hit!