Ett nytt projekt har börjat, ett projekt som i nuläget är hemligt men som jag hoppas kan berätta om snart här på bloggen. Ett riktigt roligt projekt jag hoppas ni följer lika väl som många av er som följde Beach house resa.  I nuläget sitter jag med planeringen, offerter, ritningar och saker som man ska ro i land med. Men det är bit kvar.  

Även om jag jobbat nio år som inredare med stora projekt för  bland annat för IKEA så är varje projekt olika och unika. Man stöter på olika utmaningar, en hel del byggstress, men så klart helt fina dagar med många inblanande, många skratt och nya männiksor man lär känna från olika företag. 

När jag blickat tillbaka efter vår långa resa med beach house under 2017 som såldes huset i slutet på augusti så minns jag både lätta dagar men även svåra dagar. Sommaren för mig som inredare var nog den mest hektiska resa jag gjort. Rätt trött efter två års byggtid men även det roligaste jag varit med om. Planering för vårt event med öppet hus som det kom ca 600 besökare till så var jag rätt uppe i varv under hela sommaren. Så början av hösten tog jag lätta dagar med mindre projekt för att ladda om. 

Det är mycket tid som inte märks som man lägger ner, något som många företagare kan skriva under på, ens dyrbara tid man ger till sitt jobb dag som kväll.  Men friheten att styra sin dag gör det också möjligt att man kan prioritera hur och när man väljer att jobba. En klapp på axel fick jag av många, men även av sådana som inte bor just på hemorten. Sådana som brinner för sitt yrke lika mycket som jag gör. Inredningshjälpen, Simplicity, Killingyourdarlings och Trendsparnarna var några som berömde mig med massa fina ord efter projeket. Givetvis betyder det mycket när andra stora bloggare höjer en med fina ord, det gör att man vet att man är på rätt plats i sitt yrke och man får ett kvitto att vi på Timmerdesign gjorde ett lyckat projekt. Vi ser framemot att följa era projekt även om ni bor i andra delar av landet.

Och en vink till alla ni företagare som jobbar där ute med VVS, EL Bygg, Försäljning, lisan kan göras lång..Att samarbeta med det som kan vara din konkurrent behöver inte betyda att den snor ditt jobb, det kan öppna nya dörrar. Är på vilket sätt du ser på allt! Men att samarbeta kan ge mer än vad du tror. Jag hoppas att under 2018 jag lär känna många nya samarbetspartner att driva projekt med. 
   
Här kan du läsa  om bloggarnas inlägg som skrevs i sommras om vårt hus beach house: 
Inredningshjälpen  här   simplicity här 
Killingyourdarlings här Trendsparnarna här 

TACK för fina ord, nu siktar vi på 2018 blir ett roligt år!
//Johanna  
 

Det är många av er som mailat om färgkoderna för vårt senaste timmerhus Beach house i skärgårdsudden. Så för att göra det enkelt för mig och ni ska slippa mail om just detta finns det här nedanför. Har ni fler frågor är det bara slänga iväg ett mail. 

Visste du att jag tar emot kunder för färg/materialval även om man inte bygger nytt. Jag kan helt enkelt hjälpa dig att ta fram kulörer som passar ditt hem och din stil tillsammans med dig. Kosnaden beror lite på hur stort jobbet är och hur mycket hjälp du behöver. Så hör av dig om du behöver hjälp på konakta oss. 

Färgkoder för Beach house 

Allrum/kök/Vardagsrum Färgkod:  MINTY BREEZE Lady Jutun 
Sovrum nedreplan färgkod: PILSTERBLÅ 4017 S3010- R90B (Blå)
den andra färgen heter "Sand 1140 från Lady jutun. 
Badrum Färgkod: SALKA 5262 S1005-B20G 
Tvättstuga färgkod: SYREN 4496 S2005-R50B
Relax övervåning Färgkod: LADY MINERLAS MARRAKESH 
Hall/vägg upp för trappan färgkod: VIT POESI 8394 Lady Balance 
Timmervägg i hallen/matsalsrummet färgkod: lady design guld bas MOCKA 

Ha en fin dag! 

I veckan var jag på trendresa och kollade in lite vad som har kommit in för nytt och hur affärerna har valt att visa sina produkter utifrån färgval på väggar och golv. Det var inget jätte nytt utan trenden med samet fortsätter, även rotting, rejäla trämaterial som bordskivor och bänkskivor. Den skandinaviska enkla visades också hos många leverantörer, ljusa träslag tillsammans med linnetextiler. Färgerna på väggarna, blått och grönt. Kulörer på textiler, ockra, rost, blått, grå, grönt. Även en hel del lila och rosa. Ombonad var nog det alla ville visa i sina butiker. Man blanda färgerna med mässing och trä i accesoarer. Linnesängkläder i nästan alla inredningsbutiker och färgen som visades som skyltning även där ockra. Hållbarhet är större någonsin, man trycker på sina produkter vad som är gjort med hållbara material.

Vad jag fick med mig hem förutom en mängd bilder. Linnesängkläder i mörkgrå, några nya kuddfodral, mässing vattenkanna, guldbricka, gul ockra kruka från svenskt tenn. Nästa vecka åker jag till Tyskland och jobbar och ska även besöka en stor inredningsmässa. Så då kommer en ny stor uppdatering. Men innan dess kommer bilder från både IKEAS stora satning på showroom på Regeringsgatan 65 i Stockholm och även lite bilder från mina tre dagar.

Två av tavlorna i beach house är från min supersnälla bloggkollega Åsa på killingyourdarlings. Duktig på att fota och en stjärna inom inredningsbranchen. Man kan köpa hennes tavlor via hennes hemsida. Jag valde en tavla med havstema och en tavla fotad på Gotland, (Sagoö). Jätte fina som passade vårat beach house utmärkt. Länk: www.killingyourdarlings.blogg.se

Tack för sådana fantastiska ord Jannice på Simplicity, Anette på Inredningshjälpen och Systrarna på Trendspanarna (Bloggar som är några av sveriges största inredningsbloggar.) Vilken glädje att ni vill skriva om mig och mitt företag som byggt Beach house. Det värmer alla ord. Tusen tack för all pepp, vilken fin läsning av er alla tre. Det gjorde min dag!
Ni kan läsa deras inlägg här:
http://blogg.skonahem.com/addsimplicity/2017/07/08/modernt-timmerhus-i-beachhousestil/
http://inredningshjalpen.com/2017/07/05/beach-house-i-kalix/
http://trendspanarna.nu/ekologiska-timmerdesignsprojektet-beach-house/

Efter 2,5 månader med planering inför projektet "Room for life" så har vi äntligen kommit fram till byggstart. Ett projekt som handlar om att renovera och göra om hela vardagsrum på IKEA haparanda men som även andra IKEA-varuhus gör. Jag och min kollega Jani har tillsammas och nu är vi äntligen klara! 

Det var länge sen sist. Jag har inte riktigt hunnit med bloggandet. Men till våren blir det ändring. Jag kommer ha massor av inspiration jag kan dela med mig av under hela våren och sommaren. Både inom mitt jobb som inredare på IKEA men även på TIMMERDESIGN och hemifrån mitt eget hus och trädgård. Om två veckor kör vi igång med ett jätte stort prejekt på IKEA bland annat. Så jag ska försöka dela med mig av allt jag inreder och gör. Här är en bild från Beach house när jag spacklar. Den bilden får starta upp det nya bloggandet. Ha en fin vecka.

En IKEA inredare som efter många många år på IKEA valde att jobba som frilansinredare och bygga sin egen studio hemma och driva sin egen webbutik. Men hon har även varit tillbaka på hemmsplan där hon en gång började. Ibland ser man styling som hon gör för IKEAS nyheter av produkter. Är det någon inredare som jag kan inspireras av är det just henne. Hennes stil är väldigt harmonisk och genomtänkt. Jag har jobbat under tiden vi byggde upp olika varuhus i Sverige för IKEA med olika inredare, men Daniella är nog en av dem som inspirerar till max i bildform. Se hennes hem här. Värt ett besök.

Jag kommer sakna dig juli! Dessa varma dagar på stranden, mysiga båtturer, kaka och kaffe efter lunch, sena kvällar och bastubad. En riktig svensk varm sommar går inte att jämföra med nått annat. Hemma är alltid hemma. Och när vädret visar sitt bästa ja, ja då kan man leva på minnen länge. Som från dessa bilder!

Hemma hos Marie Worsaff var färgvalen precis dem jag gillar lite extra mycket. Sådär dova och fina att se på tillsammans. Hennes bostad gav massa energi till att forsätta jobba med sitt eget hem här hemma nu till hösten. Fast då kom jag på. Jag börjar ju jobba heltid om en månad. Så där föll lite av "hinna med listan" till hösten. Nog för att jag hinner inte så mycket ändå när jag är föräldrarledig med två småbarn. Kanske färgvalen blir till något fint rum på IKEA istället när jag börjar jobba.

Vår inredare bloggar!


Johanna heter jag och jobbar som Interior designer här på Timmerdesign. Här bloggar jag om inredningstrender, design och om timmerhus.

Jag delar även med mig av bilder från mitt andra jobb på IKEA.  Där  jobbar jag som inredningsdesiger och inreder rum och hem och offentliga ytor. Välkommen hit!