Här med ägaren Maarit Lindvall som inte bara driver Gränsresor utan också turistfirman Ice & light village. Vi vill rikta ett stort tack till henne just för att hon valde oss att få ta del av hennes projekt. Sista byggveckan kom det två igloo-liknande byggnaderna på Strandängarna. På vintern är dem byggda med ett igloo-liknande skal, medan på sommaren så plockar man bort skalet och då kommer det vara ute på vattnet. För att kunna anpassa turistanläggningen hela året på två unika sätt. 

loading...
Vi gör ju inte bara timmerhus eller olika timringsobjekt inom timringar. Vår inredningskonsult Johanna jobbar också med en mäng olika företagare eller privatpersoner med in eller utvändig inreding och ljussättning. Här har hon tagit fram belysningen för Ice & Light village och även den invändiga inredningen. 
 

Söndag, idag drog vi igång. Turistföretaget ICE & LIGHT VILLAGE stora satsning i Kalix. En byggnad som går att använda året om, som i ett vinterlandskap är uppbyggd som en igloo-liknande byggnad och på sommaren åker ut i älven som stuga med vattnet som granne. Igglo-skalet åker då av och det blir en flytbrygga runt om huset. Vår inredare på timmerdesign har planerat det invändiga, likaså stilen för varje unika byggnad. Projektering, ljusdesign och möblering. Det är något vi även gör i vårt företag. Johanna på timmerdesign hjälper andra företagare att starta upp, planera, inreda. Sen när bollen är i rullning sköter hon även mediabiten, så tveka inte kontakta henne om ni går i renovering eller nyproduktion!

Vårt två år långa projekt är över, beach house är sålt och fått sin sig en ny ägare. Roligt att det nya ägarna kommer från en helt annan kommun. Vi hoppas det ska trivas i Kalix och med deras framtida beach house på Skärgårdsudden. Vi vill samtidigt tacka alla kalix företag som hjälpt oss med det här projektet. Ni nära bekanta som besökt oss och tagit er tid att hälsa på oss. Vi sitter med nya utmaningar i nya byggprojekt och hoppas på att kommande byggprojekt blir lika roliga.

Vi hade gärna behållt det själv, för oss som har byggt det är det verkligen ett drömhus. Många många kvällar och timmar har lagts ner och resan från att först hämta stockarna från skogen, göra hantverket, timra upp det i en lokal, märka upp alla stockar, plocka ner för att sen byggas upp igen på tomtplats. Resan är lång och inte så lätthanterlig.

Men Timmerdesign vill även se framåt i sin utveckling och resa med timmerhus, göra fler timmerhus som andra kan få bo i och köpa. Vi hoppas på en lycklig köpare en dag som faktiskt får kalix första nya timmerhus med unika hantverksdetaljer.  

Jag som har ritat huset är så stolt över vårt arbteslag. Timmerhus  gör man inte över en natt och det är ett tungt arbete. Men idag står vi färdiga och kan faktiskt känna oss stolta över att vi tillsammans med lokala företag i Kalix kunnat genomföra detta projekt till något unikt och bra. 

Jag vill rikta ett stort tack till alla där ute som hjälpt oss. Utan er hade vi inte stått färdigt med beach house!  /Johanna 

loading...

Beach house är nu färdigt stylat och och många av prdukterna är från Kalixflora och Ditt-inredning. Ni som hört av er om produkterna som är med i stylingen finns dem att köpa på köpmanagatan i Kalix där affärerna ligger. Märken som klong, Bergs potter, linum är mina favoriter. Blombuketter på bord och köksbänk är även från Kalixflora. Kul att kunna samarbeta lokalt och att vi kan visa upp deras produkter i vårt nya hus. 

Så tack för samrbetet Kalix flora och Ditt-inredning. Guld värd! 

Mer inlägg kommer specifikt om deras produkter när vi haft vår visnig 16 juli. Lite mer om vad jag rekomenderar för styling till val för produkter. Jag är även på plats den 16 juli och pratar om både produkter och styling.   

Vi inreder för fullt inför fotografering och inför både visningar av försäljning men även för öppethus den 16 juli. Mer info finns om detta finnd på skärgårdsuddens hemsida och facebook. Så ni som vill se styling, trenderna för året 2017 som även finns i beach house (jobbat mycket med årets färger och materalval) så kom till oss på vår dag. Då öppnas många hus upp skärgårdsudden. Hoppas vi ses!

Idag blev det en relaxhörna i portchen, även en hänggunga och sista monteringen av möblerna. På torsdag är mäklaren på plats och värderar huset. Så efter det läggs det ut på hemnet/husmanhagberg. Så håll koll, det är snart det är ute för försäljning. Vill ni komma förbi så kika in i veckan mellan 7-16. Det är nämligen sista veckan vi jobbar på skärgårdsudden, känns väldigt konstigt efter så långt projekt. Här en bild från portchaltanen.

En måttbeställd spegel från Kalix glasmästeri är nu på plats i badrumet i beach house. Rummet upplevs på ett helt annat sätt bara man får detaljerna. Nu väntar vi in glaspartier för duschutrymmet. Ni vet väl att beach house kommer komma ut för försäljning innan midsommar. Så håll i hatten, kalix första timmerhus kan bli ditt!

Köket är så gott som klart, idag har vi städat ut allt byggdam. Både inne men även sen plockat brädor, fyllt flera släp med spån och rensat byggmaterial. Dessa bilder på köket ser säkert väldigt harmoniska och "rena" ut, men baksidan finns ju även där fast man inte ser det på bild. Helt enkelt det hårda arbetet man utför. För byggnation eller renovering har ju en baksida också, som man ofta glömmer när man scrollar på fina bilder. Bakom stora byggprojekt finns ju också en ganska tung del, det blir sopor i mängder. Jag vet inte hur många släp vi har lastat med skräp som ska sorteras. Så klart vill vi hellre visa upp inspiration än byggdam och sopor. Så det får bli på vårt fina kök på Skärgårdsudden där vi bygger Beach house!

Följ vårt arbete!

Hej!

Här kan du se och läsa om vårt arbete, projekt för projekt. Vårt företag kommer ständigt uppdatera vad vi gör här på Timmerdesign. Hoppas du hänger med oss!